0732892947 hello@seia.ro

Google: Nu folosim scorurile instrumentelor SEO terțe pentru clasificări

by | aug. 18, 2023 | Google | 0 comments

Nu folosim scorurile instrumentelor SEO

Te-ai întrebat vreodată cât de relevantă este nota pe care instrumentul tău SEO o atribuie site-ului tău? Ei bine, Google a clarificat: nu folosește scorurile instrumentelor SEO terțe pentru a clasifica site-urile. Dar asta nu înseamnă că aceste instrumente sunt inutile.

John Mueller (official) · #MaybeABot

Declarația lui John Mueller

Într-un episod recent al ‘Ask Googlebot’, John Mueller, un avocat de căutare la Google, a explicat poziția companiei referitoare la scorurile instrumentelor SEO terțe. Mueller a subliniat că Google nu ia în considerare scorurile despre autoritatea sau spam-ul unui site atunci când decide unde să îl clasifice în rezultatele căutării. Algoritmii și evaluările Google sunt cele care contează, nu scorurile terțelor părți.

„Scorurile calculate în mod transparent pot fi utile pentru a estima poziția site-ului dvs. sau pentru a evidenția problemele reale. Ei ar putea ajuta cu pașii următori sau poate chiar califica munca care a fost făcută.”

Valoarea Scorurilor Instrumentelor SEO

Deși Google nu folosește scorurile instrumentelor SEO, Mueller observă că aceste scoruri pot oferi o imagine asupra performanței site-urilor în ceea ce privește cele mai bune practici SEO. Ele oferă puncte de date suplimentare care merg dincolo de ceea ce oferă Google despre modul în care site-urile sunt optimizate pentru motoarele de căutare.

Un exemplu de la Google: Chrome’s Lighthouse

Un exemplu demn de menționat este instrumentul Chrome Lighthouse de la Google. Deși generează scoruri pentru performanța site-urilor web, Google nu le folosește pentru a clasifica site-urile în rezultatele căutării. Cu toate acestea, Mueller a explicat că scorurile de performanță de la Lighthouse pot beneficia site-ul tău, ajutându-te să identifici probleme și să optimizezi experiența utilizatorului.

Valoarea Scorurilor Instrumentelor SEO

Implicații pentru utilizatori

Deși scorurile SEO nu influențează direct clasificarea în motoarele de căutare, ele pot avea un impact asupra experienței utilizatorului și a ratei de clic. Este esențial să ne concentrăm pe optimizarea site-ului pentru utilizatori, și nu doar pe scorurile SEO.

Concluzie

Mueller recunoaște că, deși Google nu folosește scorurile instrumentelor SEO terțe pentru a determina clasificările de căutare, aceste instrumente sunt benefice. El subliniază: „Deși Google nu folosește scorurile, asta nu înseamnă că sunt inutile.” Sfatul său final este să înțelegem sistemul de notare și să folosim instrumentele ca un mijloc de a îmbunătăți performanța și experiența utilizatorului.

FAQs:

 1. Google folosește scorurile SEO pentru clasificare?
  Nu, Google nu folosește scorurile instrumentelor SEO terțe pentru clasificări.
 2. Care este valoarea scorurilor instrumentelor SEO?
  Scorurile pot oferi o imagine a performanței site-ului în privința celor mai bune practici SEO și pot evidenția posibile probleme.
 3. Google Lighthouse influențează clasificările?
  Nu, deși Lighthouse generează scoruri de performanță, Google nu le folosește pentru clasificări.
 4. De ce ar trebui să folosesc instrumente SEO dacă Google nu ține cont de scorurile lor?
  Aceste instrumente pot oferi informații valoroase pentru optimizarea site-ului tău, chiar dacă scorurile lor nu influențează direct clasificările Google.
 5. Cum pot folosi eficient instrumentele SEO?
  Concentrează-te pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor și utilizează scorurile instrumentelor SEO ca ghid, nu ca obiectiv final.

0 Comments

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seia